ponedeljek, 8. marec 2010

krompastično

ja, tudi tega sem se lotila. postajam prava gospodinja. še malo, pa bom začela kuhati preobilna nedeljska kosila. kaj je to? nekaj finega. krompirjeva pogača.

 
ostal je samo tale košček. pa vam že kar takoj povem, da jutra ne bo dočakal :-)



pečenja pogače sem se otepala kar nekaj časa. ma mi ni žal, da sem jo končno naredila. sestavine sem počasi vmešala, gnetla sem jo z ljubeznijo, jo pokrila, dala vzhajat na radiator, jo hodila gledat,... ma se hecam. vse sestavine sem zmetala v eno skledo, kvas in maslo odrezala od oka, vodo zlila kar izpod pipe. ma boljša ne bi mogla ratat, vam povem.

3 komentarji:

  1. podnujno pripiši recept!!! - če imaš kje malo manj od oka napisano :) ki imam doma enega krompirjevca..
    in una klobasica zraven... njamsa.

    OdgovoriIzbriši
  2. no, recept:
    350 g moke, 2 žlici cukra, 15 g svežega kvasa, 1 kuhan krompir, ki ga zmelješ kot za njoke, 50 g putra stopljenega, cca 2 žlici olja, sol. vse te sestavine z roko zmesiš in dodajaš mlačno vodo, da pride testo mehko kot za pizzo. potem to vzhajaš 1 uro (pokriješ z krpo. ko je vzhajano, daš v okrogel pekač - jaz sem odspodaj dala pek papir in malo namazala z oljem. s prsti potisneš po celotnem testu. če hočeš, lahko tako pustiš in še enkrat vzhajaš 1 uro - jaz sem in testo je bilo res ful rahlo. potem na testo zliješ mešanico v navadnem kozarcu - en prst olja, dva prsta vode in sol. to zliješ po testu in spet s prsti po testu poteptaš. po vrhu posuješ malo suhega rožmarina. pečeš cca 15-20 min na ventilacijski pečici na 200 stopinjah. mnjami - se poje še toplo :-) evo, tukaj je pa link na cotto e mangiatto, da še vidiš recept - traja samo minuto in pol, tako da si lahko vsi ogledate http://www.youtube.com/watch?v=e5sMCRGs3us

    OdgovoriIzbriši
  3. ta klobasa me ne mika, ampak ta krompogaca! njami :P

    OdgovoriIzbriši