ponedeljek, 25. januar 2010

celoletno drevce



obožujem novoletna drevesca. izdelovanje okraskov, obešanje okraskov, urejanje jaslic – strogo atipičnih –, nabiranje maha že v začetku novembra, prižiganje lučk, sedenje pred jaslicami – po turško seveda –, sanjarjenje, stiskanje, plesanje.
bližnji me imajo polno glavo že od oktobra naprej. z lahkoto lahko rečem, da sem obsedena. rekord je bil: novoletno drevce do avgusta. večina si bo rekla: no, ga je vsaj razdrla. naj priznam, da se je to zgodilo samo zaradi selitve. lučke so bile prižgane skoraj vsak večer.



da ne omenjam jaslic. če bi imela na razpolago 50 m2, bi bila najsrečnejša na svetu. a jih nimam. si pa jih vseeno privoščim na 1,5 m2. in sem kljub temu srečna. v jaslicah se mora znajti čisto vse: od skal, hribov, prepada pa do mlina, mostov in ognja in ...vse pa je treba izdelati.priznam, da kakšno stvar tudi šlepam iz leta v leto.


letos sem se odločila, da bom za novoletne okraske uporabila medvedke in kužke, kar se je izkazalo za zelo praktično – so vsaj igrače pospravljene. pa še lepo zgleda – drevce mislim.
sigurno se sprašujete, do kdaj bo drevce postavljeno letos. kdo ve. mogoče koga preseneti še marca. in od kod takšna obsedenost? za vse je kriva mama.

4 komentarji:

  1. Hja Monika, tega o drevescih pa nisem vedela... Nč ku hitru pot pod noge pa pogledat... Pa res glej da ne pospraviš vsaj do marca :-)))
    Natašaz

    OdgovoriIzbriši
  2. Itak da ga ni tazga pod celim milim nebom, ampak moram ti še mal ekološke vesti zbuditi - bo tudi brez prižiganja lučk lepo drevce
    Lena

    OdgovoriIzbriši
  3. nataša, kot večina odvisnikov sem tudi jaz do sedaj skrivala svojo obsesijo - čeprav je bila razkrita takoj, ko si vstopil v stanovanje sredi maja in te je tam pričakalo novoletno drevce :-)
    letos ga bom že zaradi logistike z malim l. morala pospraviti prej, tako da pohitite z ogledi.

    OdgovoriIzbriši
  4. glede lučk pa naj vas pomirim, da so na celotnem drevcu samo ene. vse ostale luči po stanovanju so v času osvetlitve drevca zaprte. zajc namreč vneto po cele dneve zapira luči za mano. pa tudi račun za elektriko je kar nizek :-)bravo zajc.

    OdgovoriIzbriši