petek, 16. julij 2010

torta

sama spekla. in sama okrasila. če koga zanima kako, je tukaj postopek. najprej sem narisala izbrane okraske. obojestransko.

potem sem jih rezljala. in rezljala. in rezljala. in rezljala.


in jih zlepila skupaj. vmes sem postavila zobotrebec. lahko bi tudi palčko za ražnjiče. 


spekla torto. in jo na koncu okrasila. torta je bila nutelina. rekla bom samo mmmmmmmmmmmmmmm.


tale okrogla je bila manjša, zato niso prišli v poštev vsi okraski. okrasila sem tudi večjo, pravokotno, katero so krasili tudi sonček in oblaka.
aja, pa še recept za nartabuljšo torto na svetu:
zmešaš 3 jajca in 160 dkg cukra, dodaš 2 dcl mleka, 160 dkg moke in pecilni prašek ter 3 polne velike žlice nutele. daš na pek papir v pekač in pečeš 35 minut na 180 stopinj. ko se ohladi, prerežeš na pol, namažeš z nutelo in sladko smetano - kar direkt na nutelo. na vrh  torte na tanko namažeš nutelo in premažeš s smetano. lahko pa samo posuješ z mletim cukrom. pa dober tek.

4 komentarji:

  1. Super ideja za okrasitev. In zgleda zelo sladko ter slastno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda kot tiste Uauuu!!! slikanice pop-out. Krasna.

    OdgovoriIzbriši
  3. o kolk ql, se vedno ubadam s tem, kako čim bolj izvirno okrasit, pa zaenkrat nič pametnega, razen horizontale, še ni kapnilo. ampak zdej... ;)

    OdgovoriIzbriši