sobota, 3. april 2010

brez navdiha

kuhan pršut – mam. potica – mam. mlada čebula – za zajtrk. francoska solata – nared. jajca – poštrihana. topel kakav – komaj čakam.


kaj naj rečem o letošnjih pirhih? kuhani so na trdo. tudi pisani so. upam le, da bodo zdržali vse te silne plasti barvic za pisanice, temper, flomastrov in čebulnih olupkov. da jim le ne bi prišlo do živega. niso poflaskani ravno tako, kot sem si zamislila, a je nanašanje kakršnih koli črt na jajca kar velik zalogaj. no ja, za letos bodo.


letošnji velikonočni dekoraciji se je pridružil tudi šopek teloha iz trnovskih gozdov.
pa dober tek vsem.

7 komentarjev:

  1. za risat črte se dobi takšno stojalce, kamor natakneš jajce in ga vrtiš okrog in okrog :)

    Ampak ne vem, kaj se pritožuješ, tile pirhi so enostavno čudoviti! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Noro! Zgledajo, kot da so s kredami porisane :)

    Jaz sem jih barvala z borovnicami :) (na mojem blogu so fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sej sem vedla, da bodo čudoviti. A to so kaki posebni flomastri za jajca barvat?

    OdgovoriIzbriši
  4. @anonimni: kar na pojedino. bo zadosti za vse. no, odvisno, kolko vas pride. drugače lahko še zmeraj kaj iz škrinje potegnemo :-)
    @vida: ja, sem že videla tole stojalo, ma sem čisto pozabila in tako uporabila štiri stare čopiče - no, tri, eden je bil tako zasušen, da sem se ga kar takoj znebila.
    @spela: ja pa res zgledajo, kot da so s kredami porisani. pa ko jih lupimo, se tako režimo, ker si moramo non stop roke prat. tako da praktični - not.

    OdgovoriIzbriši
  5. @peteršilček: najprej sem poizkušala z flomastri s širšo konico, pa je bilo vse bolj bledo. pa sem potem pobarvala jajca bodisi s temperami oz. sem imela neke barvice za pisanice in potem po ti barvi pacala s flomastri, pa popravljala z voščenkami, pa dodajala barvo in na koncu še malo tempere... kar nekaj plasti :-) tako da, vsega po malem.

    OdgovoriIzbriši